torstai 1. maaliskuuta 2012

Kehon kieltä


Esteetön tanssiesitys on tullut päätökseensä Ammattiopisto Luovin peilisalissa. Musiikki on tauonnut. Tanssijat hengittävät syvään paikoillaan. Kehollinen vuoropuhelu on ohi. Vain tällä hetkellä on merkitystä. Oikeaa tai väärää ratkaisua - heikkoa tai huonoa liikettä ei ole ollut. Jokainen liike on ollut samanarvoinen.

Luovin yleisön ja tanssijoiden välillä on erityinen viritys. Tanssilla on mahdollisuus koskettaa ihmistä, hänen tunteitaan. Puhutaan tanssiesityksen kehollisesta kokemuksesta, kinesteettisestä empatiasta. Silloin katsoja kokee omassa kehossaan, miltä tanssiesityksen liikkeet tuntuvat ja voiko niihin samaistua. Aina ei tarvitse sanallistaa kaikkea.

Tanssijoiden on vuoro kutsua yleisönsä tanssiin; ottamaan selvää, miten viisas keho viestii ja etsii merkityksiä. Musiikki alkaa jälleen soida. Eri-ikäiset, eri sukupuolta edustavat, vajaavuuksilla rikastetut ihmiset alkavat tanssia. Ensin on minun liikkeeni. Kun se on tullut päätökseensä, on sinun vuorosi vastata ja tulkita. Pyörätuoli on unohtunut salin seinustalle.

Työryhmä Esteettömän  yhteinen nimittäjä on kiinnostus keholliseen ilmaisuun ja aitoon kohtaamiseen. Tanssijoiden erilaisuus ja toisistaan välittäminen tekee tanssista mielenkiintoisen. Keho alkaa soveltaa liikettä ilman mielen painostusta ja kiirettä. Hitaat ja intensiiviset liikkeet houkuttelevat puoleensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.